Schoolkeuze voortgezet onderwijs

De schoolkeuze voor de kinderen in groep 8 is ieder jaar weer een spannende aangelegenheid. Gezien het feit dat dit voor de meeste ouders en kinderen een moeilijke keuze is, proberen wij u zoveel mogelijk te informeren over de mogelijkheden die er zijn. 

In navolging hiervan proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de open dagen die gehouden worden op de verschillende scholen. In februari volgt het adviesgesprek met de leerkracht. Ieder jaar krijgen wij een uitnodiging voor het volgen van een proefles op een middelbare school. Dit is een goede manier voor de kinderen om op een rustige wijze kennis te maken met de middelbare school. 

Website schoolkeuze Rotterdam

Aan het einde van het schooljaar verlaten de leerlingen van groep 8 de basisschool en maken de overstap naar het voortgezet (speciaal) onderwijs. Om u en uw kind te helpen om een goede keuze te maken is de website KoersVO gemaakt. Alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in Rotterdam staan erop met een eigen pagina, vol met informatie. U kunt zoeken op diverse criteria om direct scholen te vinden die bij het niveau van uw kind en bij een gewenst profiel passen.

Ook vindt u op KoersVO veel algemene informatie over het voortgezet onderwijs (in Rotterdam). In bijgaande link treft u de Schoolkeuzegids aan met de data van alle open dagen van de voortgezet onderwijs scholen in Rotterdam.

Kijk op KoersVO of voortgezet onderwijs scholen van ons bestuur.