Nieuwe ouders

Start uw kind straks bij ons op school? Dan neemt de leerkracht voor de vierde verjaardag contact met u op. Hieronder vindt u alvast wat meer informatie.

Wennen

De meeste kinderen vieren hun vierde verjaardag nog op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. De dag na hun verjaardag komen ze dan naar school. Ouders vinden het vaak fijn om hun kind voor de eerste schooldag al te laten kennismaken met naar school gaan. Daarom mogen kinderen vanaf drie jaar en tien maanden oud al vier dagdelen komen wennen. De leerkracht overlegt hierover met u van tevoren.

Kinderen die vier of minder weken voor de zomervakantie vier jaar worden zijn van harte welkom om ná de zomervakantie te starten of te wennen. Wij adviseren om niet te wennen aan het einde van het schooljaar, omdat dit een drukke periode is. De onderbouwgroepen zitten dan op het maximale aantal leerlingen, de samenstelling van de groepen zijn na de zomervakantie anders en er zijn veel extra activiteiten in die periode van het schooljaar gepland. Kinderen die tot vier weken na de eerste schooldag vier jaar worden, zijn vanaf de eerste schooldag welkom.

Zijn uw kinderen net nieuw op school? Wij raden aan om kinderen die pas net op school zijn beetje bij beetje te laten wennen aan steeds meer dagdelen. Daarbij is het belangrijk te kijken naar wat voor de kinderen mogelijk is. De leerkracht kan hierover adviseren.

Zindelijk

Wanneer uw kind naar school komt verwachten wij dat hij of zij zindelijk is en zelfstandig naar de wc kan. Verder is het fijn als uw kind zelf zijn of haar jas aan kan doen. Lukt het om de rits dicht te doen? Dat is soms nog wel een uitdaging. Ook zijn we blij met kinderen die zichzelf kunnen aan- en uitkleden. Uiteraard helpen we uw kind als dat nodig is, bijvoorbeeld met moeilijke knopen.

Indeling

Bij de indeling van onze groepen houden we rekening met een groot aantal factoren, zoals het aantal jongens en meisjes, Nederlandstalige en anderstalige leerlingen of specifieke onderwijsbehoeften. Daarom kunnen we geen rekening houden met individuele verzoeken om kinderen bij bepaalde leerlingen of leerkrachten te plaatsen.