Kennismaken

Kennismaken? Wij leiden u graag persoonlijk rond. Voor het kennismaken kunt u een afspraak maken. Tijdens deze rondleiding weet u nog beter of De Waterlelie de juiste school is voor uw kind. En natuurlijk is er ruimte voor vragen.

Start uw kind straks bij ons op school? Dan neemt de leerkracht voor de vierde verjaardag contact met u op. Hieronder vindt u alvast wat meer informatie.

Wennen

De meeste kinderen vieren hun vierde verjaardag nog op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. De dag na hun verjaardag komen ze dan naar school. Ouders vinden het vaak fijn om hun kind voor de eerste schooldag al te laten kennismaken met naar school gaan. Daarom mogen kinderen vanaf drie jaar en tien maanden oud al vier dagdelen komen wennen. De leerkracht overlegt hierover met u van tevoren.

Kinderen die vier of minder weken voor de zomervakantie vier jaar worden zijn van harte welkom om ná de zomervakantie te starten of te wennen. Wij adviseren om niet te wennen aan het einde van het schooljaar, omdat dit een drukke periode is. De onderbouwgroepen zitten dan op het maximale aantal leerlingen, de samenstelling van de groepen zijn na de zomervakantie anders en er zijn veel extra activiteiten in die periode van het schooljaar gepland. Kinderen die tot vier weken na de eerste schooldag vier jaar worden, zijn vanaf de eerste schooldag welkom.